Pewnie był ten problem poruszany wielokrotnie, ale szukam i znaleźć nie mogę ops: Którędy puścić przewód z komory silnika do kabiny. Przewód będzie cieniutki bo to do zasilania kamery cofania.
a nie prosciej podpiac sie pod zasilanie przy bezpiecznikach pod kierownica??
Może i masz rację muszę to sprawdzić. Mój problem polega na tym, że wziąłem zasilanie ze światła wstecznego i kamera ma duże zakłócenia, które nie występują jak biorę prąd bezpośrednio z akumulatora.
A czy w tej skrzynce bezpieczników jest jakiś wolny bezpiecznik pod który mógłbym się wpiąć?
Pytanie o przejście z komory silnika do kabiny jest nadal aktualne.
po lewej stronie kierownicy patrzac od dołu jest tam takie przejście którym idą kable musisz sie w nie wbic tym kablem i będzie git. dalej juz do bagaznika to progiem pociągniesz
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Spokojnie ze skrzynki wezmiesz, masz 3 wolne miejsca z + po kluczyku i jakies ze stalym. Najlepiej dolutuj do jednej nozki bezpiecznika kabelek i wloz w wolne miejsce. Tu masz pokazane gdzie znajdziesz wolne miejsce http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=12v++kluczyka
Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych www.nawmar.pl
odkręcasz akumulator wyciagasz tylnia oslone aku. widac grube przewody w izolacji wchodzące w karoserie wokol ktorych jest gumowa uszelka przebijasz tą uszczelke (spokojnie z kabelkami nic sie nei stanie .. ) wpychasz w dzurę kable pod kierownicą sciągasz dolną osłonę (ta jakby steropianową) i widzisz kabelki które przepychałeś .. dalej mozna wcisnąć bez wyciągania pod boczne listwy idealnie sie chowają nawet grube od wzmacniacza i do bagażnika .. )
Powodzenia
Komentarz